Fikrimuhim.com














Posta Kutusundan Taşanlar

26 Aralık 2008 Cuma

Bir Otomobil Hikayesi

Bu mail, biraz daha yakın tarihli, en azından 2008'de gelenlerden.
Günümüzün gözde otomobillerinden biri olan Citroen hakkında , oldukça ilginç bir bilgi. Doğru olup olmadığını bilmiyorum. İşin açıkcası doğruluğunu araştırmadım.Ben, bana gelen maili yazayım, merak eden konuyu araştırsın. Hatta burada bizimle paylaşsın...

***************************
Citroen 'in Logosunu Oğlunun anısına yaptı
* Citroen Logosunun çok enteresan bir hikâyesi var. Citroen'i yapan bu kişinin amacı Mercedes gibi büyük firmalara kafa tutmakmış. Sırf bunun için yaptığı arabada çok sıra dışı özellikler varmış. Mesela yaptığı otomobil 3 tekerlek üzerinde bile çok rahat hareket edebiliyormuş.
* Mucit, yaptığı arabanın maksimum hızdayken bile virajın sertliği ne olursa olsun hiçbir virajda savrulmayacağını iddia ediyormuş.
* Ardından bu adam söylediği o maksimum hızda arabasını savuran biri olursa, o kişi arabadan sağ çıktığı takdirde kişiye bedava araba yapıp vereceğini de iddia etmiş. Çok insan denemiş, ama savurmayı başaramamışlar.
* Sonunda adamın çavuş olan oğlu denemeye karar vermiş. Denemiş ve savurmayı başarmış. Ama savrulmanın etkisiyle feci şekilde can vermiş. Adam bunun sonunda oğlunun anısına oğlunun askeriyedeki çavuş rütbesinin işaretini bu arabaya logo yapmış .


Etiketler: , , , , ,

posted by Kids at 21:09

2 Comments:

Çok güzel bir hikaye en azından oğlu için yapılmış olması bile gurur verici

18 Aralık 2010 18:30  

YANLIŞ BU BİLGİ CİTROEN LOGOSU SURADAN GELİYOR FİRMAYI KURAN KİŞİ DEMİRDEN DİŞLİ ÇARKLARI YAPAN BİRİSİDİR VE ÇARKLALARIN BİRBİRİNE GEÇİŞ ŞEKLİ LOGODUR BUNUN İÇİN BU LOGOYU KULLANMISTIR ...

5 Temmuz 2012 11:56  

Yorum Gönder

<< ANA SAYFA